
معرفی کتاب
در ستایش بطالت مقالهای کوتاه است که در آن راسل به بررسی کار و ساعت آن به عنوان مسئلهای اقتصادی-اجتماعی میپردازد. به طور خلاصه راسل در این مقاله توضیح میدهد که اگر مردم زمان کار خود را کاهش دهند و به عنوان مثال فقط چهار ساعت در روز کار کنند بیکاری کاهش خواهد یافت و به دلیل فراغت ایجاد شده، شادی در جوامع افزایش پیدا خواهد کرد. این مسئله بسیار ساد
ادامه متنخلاصهای از کتاب
راسل بر این عقیده است که اگر هر فرد فقط چهار ساعت در روز کار کند، هم بیکاری کاهش مییابد و هم بر حظ و شادی مردم ــ به سبب افزایش فراغت افزوده میشود. آنتونی گوتلیب در پایان دیباچهٔ مذکور مینویسد: «… تحقیقات قویا نشان میدهند که در یک جامعهٔ مفروض در یک زمان مفروض، ثروتمندان شادترند. پاسخ به این پارادوکس ظاهری در این نکته نهفته است که مردم، در کل،
ادامه متنجملاتی از متن کتاب
- 1- کار بر دو نوع است: یکی جابجا کردن ماده در سطح زمین یا در نزدیکی آن؛ و دیگری فرمان انجام چنین کاری به دیگران. نوع اول ناخوشایند است و کماجرت؛ نوع دوم خوشایند است و پردرآمد. نوع دوم دامنهای نامحدود مییابد: هم کسانی پیدا میشوند که دستور بدهند و هم کسانی که بگویند چه دستوری باید داده شود.
- 2- واقعیت این است که جابجا کردن ماده تا حدودی برای حیات ما ضروری است. ولی مسلماً یکی از غایات زندگی بشر به شمار نمیرود. وگرنه بایست هر عملهای را برتر از شکسپیر میدانستیم. در این زمینه به دو دلیل به اشتباه افتادهایم. یکی ضرورت راضی نگهداشتن فقراء که هزاران سال است اغنیا را واداشته در باب شأن کار و کوشش داد سخن بدهند. درحالیکه مراقب بودهاند خود از این حیث بینصیب باقی بمانند. دیگری احساس خرسندی تازهای است که ما را به وجد میآورد از تغییرات هوشمندانهی شگفتانگیزی که میتوانیم در سطح زمین پدید بیاوریم. این انگیزهها هیچ یک جاذبهی وافری برای کارگر واقعی ندارد. اگر از او بپرسند بهترین بخش زندگی خود را چه میداند. بعید است بگوید: «من از کار یدی خوشم میآید. چون باعث میشود احساس کنم که شریفترین وظیفهی بشری را انجام میدهم. و این که دوست دارم بدانم آدم چقدر میتواند سیارهاش را دگرگون کند. درست است که بدنم نیاز به زمانی برای استراحت هم دارد. و ناچارم به بهترین شکل ممکن آن را برآورده کنم. ولی هیچوقت آنقدر خوشحال نمیشوم که صبح میرسد و میتوانم به سرکاری برگردم که خشنودی من از آن است.» من هرگز نشنیدهام که کارگری چنین چیزی بگوید. آنها کار را همانطور که باید تلقی میکنند. وسیلهای ضروری برای امرارمعاش؛ و اوقات فراغت برایشان سر منشا هر شادیای است که از آن لذت میبرند. خواهند گفت که اندکی فراغت البته دلچسب است. ولی اگر قرار باشد مردم فقط چهار ساعت از بیست و چهار نکوهشی است بر تمدن ما؛ و در هیچ دورانی پیشازاین صادق نبوده است. سابقاً ظرفیتی برای خوشی و تفریح وجود داشت که تا اندازهای به سبب کیش بهرهوری بسته و محدود مانده است. انسان مدرن میپندارد که هر کاری باید به خاطر چیز دیگری انجام شود. و نه هرگز به خاطر خودش. مثلاً اشخاص خشک و جدی پیوسته عادت رفتن به سینما را سرزنش میکنند و میگویند که این کار باعث میشود جوانان به راه خلاف کشیده شوند. ولی همهی کارهای مربوط به تولید یک فیلم درخور احترام است « چونکه کار است» چونکه درآمدزاست. این تصور که فعالیتهای مطلوب آنهایی هستند که درآمدزایند. همهچیز را شلم شوربا کرده است. قصابی که گوشت در اختیار شما میگذارد و نانوایی که نان، ارجمندند چون پول درمیآورند؛ ولی وقتی شما از همین غذایی لذت میبرید که ایشان عرضه کردهاند کمعقلی بیش نیستید مگر آنکه فقط بخورید تا برای کار کردن نیرو بگیرید. کل فرض بر این است که پول درآوردن خوب است و خرج کردن آن بد. با توجه به این که اینها دو روی یک سکهاند. این حرف مهمل است؛ نیز مثل آن است که کسی بگوید کلید خوب است ولی سوراخ کلید بد. هر امتیازی که ممکن است برای تولید کالایی منظور شود. باید ماحصل مزیتی باشد که از مصرف آن کالا عاید میشود. هر فرد. در جامعهی ماء برای سود مالی کار میکند. ولی هدف اجتماعی کار وی درگرو مصرف چیزی است که او تولید میکند. همین جدایی بین فرد و هدف اجتماعی تولید است که فکر کردن درست را در دنیایی که سودجویی نیروی محرکهی صنعت است. برای آدم دشوار میسازد. چه بسیار به تولید میاندیشیم و چه کم به مصرف. نتیجه اینکه اهمیتی بس ناچیز به خوشیها و شادیهای سادهی زندگی میدهیم. و اینکه تولید را بر مبنای احساس خرسندی حاصل برای مصرفکننده نمیسنجیم.
شناسنامه کتاب
نویسنده: برتراند راسل
مترجم: محمدرضا خانی
ناشر: نیلوفر
تعداد صفحات: 36
نوع جلد: شومیز
قطع: رقعی
شابک: 9789644486241
امتیاز گودریدز: 4.04
قیمت چاپ اول: 4,500 تومان
جدیدترین کتابهای معرفی شده
- کتاب راز داوینچی اثر دن براون
- کتاب موکل خطرناک اثر جان گریشام
- کتاب بیگانه اثر استیون کینگ
- کتاب درون آب اثر پائولا هاوکینز
- کتاب به هیچ کس نگو اثر هارلن کوبن
- کتاب مخمصه اثر هارلن کوبن
- کتاب یک بار فریبم بدهی اثر هارلن کوبن
- کتاب مرد ناشناس اثر المور لئونارد
- کتاب همان خواهم شد که تو می خواهی اثر میندی محیا
- کتاب الماس های قاتل اثر آگاتا کریستی
آخرین نویسندگان معرفی شده
- فاطمه (تینا) نیک خاکیان« فاطمه (تینا) نیک خاکیان در سال 1367 متولد گردید. وی از سال 1395 کار نویسندگی را شروع کرد.
اولین کتاب وی با عنوان جرقه ای در شب در نیمه اول سال 14 ...» - محمد قصاع« محمد قصاع متولد سال 1343 تهران و کارشناس مخابرات دریایی است . او کار ترجمه را از سال 1367 با ترجمه کتاب های علمی تخیلی شروع کرده است. مجموعه های «اسپا ...»
- بهزاد رحمتی« بهزاد رحمتی مترجم ایرانی است. او دانش آموختهی حوزهی آموزش و سیاست است.
ترجمهها:
طلای خدایان اثر اریک فون دانیکن
۲۷ چهرهی مردان ا ...» - سیامک دل آرا« سیامک دل آرا مترجم ایرانی، متولد ۱۳۵۳ تهران فارغ التحصیل مترجمی زبان انگلیسی است. وی ترجمه رمان «مرد ناشناس» از المور لئونارد و «پرده حائل» از یان م ...»
- هارلن کوبن« هارلن کوبن، زاده ی 4 ژانویه ی 1962، نویسنده ی آمریکایی رمان های معمایی و تریلر است.کوبن در خانواده ای یهودی در نیوجرسی چشم به جهان گشود. او همزمان با ...»