
معرفی کتاب
کتاب «فقط روزهایی که مینویسم» ترجمهی پنج مقاله برگزیده از چهار اثر «آرتور کریستال»،
این پنج جستار روایی دربارهی نوشتن و خواندن است که عبارتاند از سخنگوی تنبلها، لذتهای گناهآلود، وقتی نویسنده حرف میزند، زندگی و نویسندگی و دیگر کتاب نمیخوانم. تمامی این پنج جستار مملو از نام نویسندگان، ادیبان، کتابها و شخصیتهای تأثیرگذار در دنیای ادبیات اس
ادامه متناین پنج جستار روایی دربارهی نوشتن و خواندن است که عبارتاند از سخنگوی تنبلها، لذتهای گناهآلود، وقتی نویسنده حرف میزند، زندگی و نویسندگی و دیگر کتاب نمیخوانم. تمامی این پنج جستار مملو از نام نویسندگان، ادیبان، کتابها و شخصیتهای تأثیرگذار در دنیای ادبیات اس
خلاصهای از کتاب
همانطور که از تعریف "جستار" در پیشگفتار این کتاب برمی آید، تفاوت جستار و مقاله، در نگاه جستجوگر نویسنده است که به نوعی بیانگر تجربه زیستی اوست. جستار ساختار روایی به خود می گیرید. که بین مقاله و داستان جای می گیرد. به این ترتیب انتظاری که از جستار می رود دید شخصی ست که در معرض تجربه زندگی واقعی و دغدغه مطالعات خود قرار گرفته است. نگاه کنید به این ش
ادامه متنجملاتی از متن کتاب
- 1- گول نخورید: تنبلی، شکل واحدی ندارد. آدمهای پرانرژی، ممکن است شبیه هم باشند اما تنبلها هر کدام با سرعتهای متفاوت ساز خودشان را میزنند. بعضیها شقالقمر میکنند و سر کار میروند، بعضیها در خانه میمانند و همسران پرانرژیشان با دنیای روزمره سر و کله میزنند، بعضیها هم واقعا رشد علف – یا معادل امروزیاش، تلویزیون – را تماشا میکنند.
- 2- بنابراین سخت است که مثلا آدم روایت او از تنبلی، کتاب نخواندن یا لذت ادبیات ژانر را بخواند و اگر در کشمکش درونی این وضعیت ها با او شریک است، احساس گناهش حداقل کمی تسلی پیدا نکند. کریستال - چه معتقد باشیم این کار را در نوشته هایش می کند چه نباشیم - توجیه گر - یا بهتر بگوییم - وکیل مدافع خوبی به نظر می آید، به خصوص برای مخمصه ها و محکمه های درونی، بر سر چالش هایی که خود را مقابل خود می نشانند.
- 3- نویسندهها با بقیه فرق دارند. نه همهی نویسندهها - نه آنها که فقط برای پول و درآمدش مینویسند - بلکه شاعرها، رماننویسها و مقالهنویسهایی که فکر میکنند چارهای جز نوشتن ندارند، که جبر نوشتن را هم سنگ جبر اندیشیدن میدانند و بنابراین با سطرهایی که روی کاغذ میآید، از بودن و هستن خودشان باخبر میشوند. برای اینها هر اتفاقی فقط به این دلیل رخ میدهد که به نثر یا نظم تبدیل شود؛ ادبیات، خود محض است که به هیئت چاپ درآمده. اعتقاد راسخ است به اینکه تجربه فقط با نوشته شدن به انجام میرسد.
- 4- چه اعتقاد غریبی! چه ایرادی دارد زندگی وقف کلمات مکتوب نشده باشد؟ چرا آدم باید فکر کند اندیشهها و احساساتش را باید با دیگران به اشتراک بگذارد؟ چنین نزدیکی و صمیمیتی حتی در پس نقاب داستان به نظر بیحیایی میآید چرا که نویسنده با اینکه در رویدادها دخل و تصرف میکند، کار اصلیاش علنی کردن لحظات خصوصی است. رماننویس مثل یک جاسوس متعهد، سرنوشت و احساسات دیگران را بخشی از خیر اعظم میبیند و جزئی از هدف والاتر. گراهام گرین، نویسندهای که از جاسوسی هم بیخبر نبود فکر میکرد «خردهای یخ در قلب نویسنده هست»، - و میشود به توصیفش افزود - خردهای که میتواند به تیزی یخشکن باشد.
- 5- در جامعهای که موفقیت مالی را با فراست، کاردانی و پرستیژ اجتماعی مترادف میداند، خوب پول درنیاوردن معانی خاص خودش را دارد. غیر از مشاغلی که در آنها پول، مساله و دغدغه اصلی نیست – مثل معلمی یا دیپلماسی یا فیلمسازی مستند – تصور عامه درباره صاحبان کمدرآمد بقیه شغلها این است که اعتماد به نفس یا عُرضه لازم برای پولدار شدن را نداشتهاند.
شناسنامه کتاب
نویسنده: آرتور کریستال
مترجم: احسان لطفی
ناشر: اطراف
تعداد صفحات: 120
نوع جلد: شومیز
قطع: پالتویی
شابک: 9786009688494
امتیاز گودریدز: 3.37
قیمت چاپ یازدهم: 19,000 تومان
جدیدترین کتابهای معرفی شده
- کتاب وصیت و صبحانه اثر حسین صفا
- کتاب بی وفا اثر دانیل استیل
- کتاب نه آدمی اثر اوسامو دازای
- کتاب معنا درمانی اثر ویکتور فرانکل
- کتاب خانه روشنی اثر غلامحسین ساعدی
- کتاب حاجی آقا اثر صادق هدایت
- کتاب در اثر ماگدا سابو
- کتاب لطفا انسان باشید! اثر محمود نامنی
- کتاب سیری در بزرگ ترین کتاب های جهان اثر حسن شهباز
- کتاب خاک آدم پوش اثر ضحی کاظمی
آخرین نویسندگان معرفی شده
- حسین صفا« حسین صفا، شاعر و ترانهسرا، در آخرین روز آذر ماه 1359 در اسلامشهر به دنیا آمد، اما اصالت آذری دارد. آشنایی حسین صفا با ادبیات و شعر به دوران نوجوانیا ...»
- نیکلای گوگول« نیکلای واسیلیویچ گوگول، زاده ی 31 مارس 1809 و درگذشته ی 4 مارس 1852، نویسنده ی اوکراینی الاصل روس بود.گوگول در روستای ساروچینتسی واقع در اوکراین کنونی ...»
- مژگان ایمانی« مژگان ایمانی مترجم ایرانی می باشد. از ترجمه های وی کتاب فرار از کتابخانهی آقای لمونچلو نوشتهی کریس گرابنستاین توسط انتشارات پرتقال به چاپ رسیده است. ...»
- محمود نامنی« محمود نامنی متولد سال 1331 از نویسندگان پرکار ایرانی می باشد.
از جمله آثار او:
آشنایی با مولوی: زندگینامه و گزیدهای از داستانهای مثنوی ...» - ضحی کاظمی« ضحی کاظمی (متولد سال ۱۳۶۱) در تهران، نویسندهی پرکار و جوان ایرانی ست.
وی دوران دبستان خود را در تهران و راهنمایی و دبیرستان را در لندن گذرانده اس ...»