
معرفی کتاب
«جنون خدایان» تازه ترین اثر داستانی «امیر خداوردی» است. او پیشتر در مقام داستان نویس با دو رمان «آلوت» و «آمین می آورم» توانسته جایگاه ادبی خود را مطرح و تثبیت کند.
خلاصهای از کتاب
کتاب جنون خدایان، داستان زنی به نام سلین را روایت می کند که در باکوی جمهوری آذربایجان ساکن است. او به خاطر راز خودکش دوستش به دکتر خالد بیات نزدیک شد و خودش در دام او اسیر می شود. زمانی هم مه فرزندش را سقط می کند او را رها می کند در حالی که بیماری عجیب و غریبی مبتلاست. سلین خاطرات، افکار مردی به نام بو را در ذهنش دارد، و از کارهایی که او انجام می
ادامه متنجملاتی از متن کتاب
- 1- ابتدای قرن بیست ویکم است، در شرقی ترین بخش قارة اروپا اپیدمی مرموزی ظاهر و در مدت کوتاهی عالمگیر می شود. بیماری ای که هنوز برای آن نامی معیّن انتخاب نکرده اند. مردم جمهوری آذربایجان این بیماری را به اسم مرض سلین می شناسند؛ چون اولین شخصی که به آن مبتلا شده، زن جوانی به نام سلین است. سلین در ذهن خود زندگی مردی را مرور می کند که واقعا وجود دارد. «اول تو بگو چی دیدی تا من نشون بدم چی نوشتم.» «طبق اطلاعاتی که... در اختیار سرویس امنیتی قرار داده، روسیه در سال های جنگ سرد اقدام به عملیات جامعی در زمینۀ جاسوسی و تسخیر و نفوذ کالبدی و روانی کرده بودند و حالا ارمنستان از اون دستاوردها استفاده می کنه.» «مرغ باز هم گران تر شد. رئیس جمهور لباس نظامی پوشیده و با همراهی افسران ارتشی مصاحبه ای بر سر میز ناهار ترتیب داد. از مردم خواست مدام مرغ نخورند تا قیمت مرغ واقعی شود. ناهار کتاب بود و افسران با ولع لقمه توی دهانشان جا می دادند، اما تصویری از رئیس جمهور حین خوردن گوشت پخش نشد، مرغ گران تر شد.
- 2- مدیر مؤسسه دستش را می گذارد روی شانه ام: «حالت چطوره سلین؟ بهتر شدی؟» «ممنون. بهترم.» «پس چرا همه ش توی فکری» فشار می دهد. دستش داغ است، نه اشتباه می کنم منظور خاصی ندارد. نباید فکر کنم منظور خاصی دارد و گرنه منظور خاصی خواهد داشت. برمی گردم. مردی لنگ دراز که با کشیشی عصا قورت داده مو نمی زند لبخند کریهی به لب دارد: « رفتی پیش دکتر؟ چی گفت؟» دستش را به سمت گردنم بالا می آورد و ماساژ نرمی می دهد. حتما می خواهد خستگی ام دربرود، نباید فکر بد بکنم. به چیزهای خوب فکر کن سلين ! خم شد و چانه اش را مالید به موهایم. آره، من به چیزهای بد فکر نمی کنم، پس نباید فکر کنم قصد بدی دارد. حتما چانه اش می خارد و موهای کوتاهم را مناسب ترین و دم دستی ترین شیء برای خاراندن چانه دیده ... جاهای دیگرش هم خارش بگیرد چه؟ ... نه! به چیزهای بد فکر نکن سلين! حرفی نمی زند، خودش را با من می خاراند. ما معمولا بخواهیم یا نخواهیم، به هر کاری که مشغول باشیم، حتی وقتی دکتر داندان پزشک باشیم و سرمان توی صورت مردی که دهان بوگندويش را باز کرده و چهار چشمی نگاهمان می کند، داریم یک جورهایی روسپیگری می کنیم. می شود این را به عنوان یک عمل با فرایند طبیعی و عمومی تلقی کرد و خیلی واضح است که قبيح ترین کارها وقتی طبیعی و عادی باشند، قبح چندانی نخواهند داشت. الان دیگر می رود. تمام شد. رئیس چانه اش را خاراند و دیگر باید برود و حتما می رود.
- 3- دوست دارم یک بار هم که شده به خارج بروم، جایی مثل دره ی سیلیکون که می گویند شبیه همین جاست. ولی خب، نمی شود. همین جا هم، که وطنم است و زبان مردمش را بلدم، نتوانسته ام گلیم خودم را از آب بکشم، آن جا که دیگر هیچ . «آسمون همه جا یه رنگه»؛ جمله ی نخ نمای دلگرم کننده ای است که این مواقع به درد می خورد. البته بعید است آسمان همه جا همین طور خاکستری باشد که این جاست ، همه جای دنیا چاه های نفت ندارند. نفت که نداشته باشند پس چطور زندگی می کند؟ چقدر باید مالیات بدهند تا اداره ها و مؤسسه هاشان بچرخد؟ نفس عمیق می کشم و دلم گرم می شود که چه خوب؛ همه بدبختیم! بدبختی که عالمگیر باشد قابل پذیرش تر است و این اهمیت بی اندازهی برابری را در ذهن و روان ما نشان می دهد. برابری زیباست حتی در قسمت کردن بدبختی.
شناسنامه کتاب
نویسنده: امیر خداوردی
ناشر: ثالث
تعداد صفحات: 410
نوع جلد: شومیز
قطع: رقعی
شابک: 9786004052733
قیمت چاپ اول: 62,000 تومان
جدیدترین کتابهای معرفی شده
- کتاب وصیت و صبحانه اثر حسین صفا
- کتاب بی وفا اثر دانیل استیل
- کتاب نه آدمی اثر اوسامو دازای
- کتاب معنا درمانی اثر ویکتور فرانکل
- کتاب خانه روشنی اثر غلامحسین ساعدی
- کتاب حاجی آقا اثر صادق هدایت
- کتاب در اثر ماگدا سابو
- کتاب لطفا انسان باشید! اثر محمود نامنی
- کتاب سیری در بزرگ ترین کتاب های جهان اثر حسن شهباز
- کتاب خاک آدم پوش اثر ضحی کاظمی
آخرین نویسندگان معرفی شده
- حسین صفا« حسین صفا، شاعر و ترانهسرا، در آخرین روز آذر ماه 1359 در اسلامشهر به دنیا آمد، اما اصالت آذری دارد. آشنایی حسین صفا با ادبیات و شعر به دوران نوجوانیا ...»
- نیکلای گوگول« نیکلای واسیلیویچ گوگول، زاده ی 31 مارس 1809 و درگذشته ی 4 مارس 1852، نویسنده ی اوکراینی الاصل روس بود.گوگول در روستای ساروچینتسی واقع در اوکراین کنونی ...»
- مژگان ایمانی« مژگان ایمانی مترجم ایرانی می باشد. از ترجمه های وی کتاب فرار از کتابخانهی آقای لمونچلو نوشتهی کریس گرابنستاین توسط انتشارات پرتقال به چاپ رسیده است. ...»
- محمود نامنی« محمود نامنی متولد سال 1331 از نویسندگان پرکار ایرانی می باشد.
از جمله آثار او:
آشنایی با مولوی: زندگینامه و گزیدهای از داستانهای مثنوی ...» - ضحی کاظمی« ضحی کاظمی (متولد سال ۱۳۶۱) در تهران، نویسندهی پرکار و جوان ایرانی ست.
وی دوران دبستان خود را در تهران و راهنمایی و دبیرستان را در لندن گذرانده اس ...»