
معرفی کتاب
ماجرای فکری آوینی، کتابی است با موضوع گفتارهایی در شناخت تفکر بنیادین شهید سیدمرتضی آوینی به قلم وحید یامین پور که نشر معارف منتشر کرده است.
خلاصهای از کتاب
در پیشگفتار نویسنده آمده است: «زمان آگاهی»، «خودآگاهی تاریخی» و «وقت شناسی» امتیاز اهل حكمت و فضیلت از دیگرانی است که گرفتار عادات روزمره شده اند. اهل حكمت و فضیلت، به «وقت» که همانا باطن زمان است، وقوف پیدا می کنند و مختصات تاریخی و تمدنی خود و ماهیت حقیقی رخدادهای پیرامون خود را بهتر از هر کسی باز می شناسند؛ آنگاه حکمت از زبان و قلم آنها می تراود
ادامه متنجملاتی از متن کتاب
- 1- در هیچ دورانی به اندازه قرن بیستم آدم کشی و خون ریزی وجود نداشته است. آوینی اعتراض می کند که چرا بشر امروز این قدر اعتماد به نفس دارد. انسان امروز، خود و خانواده اش و کرهی زمین را فاسد کرده است. دمای زمین زیاد شده است. لایه اوزون از بین رفته است. جانوران منقرض شده اند. یخچال های طبیعی در حال نابودی است. کانی ها و معادن رو به اتمام است. انسان امروز محل زندگی خودش را از بین برده است. کجای تاریخ این چنین فسادی در زمین ایجاد شده است؟! چرا مسلم می انگارند که نمونهی اعلای زندگی در تاریخ، شکل مدرن آن است؟! به گزاف نمی گوییم که بشر جدید روح را انکار کرده است. روح، پاره ای از وجود خداست: (و نفخت فيه من روحی) پس برای درمانش نسخه ای آسمانی باید پیچید. زیر میکروسکوپ نمی توان روح را دید. با دارو نمی توان روح را درمان کرد. مثل این است که کسی با شمشیر به جنگ ارواح برود.)
- 2- در تئوری های توسعه هم این را پذیرفته اند که همه ی کشورها در یک قطار توسعه با یک مقصد حرکت نمی کنند، بلکه به فراخور اقتضائات بومی و ایدئولوژیکشان به سمت اهداف گوناگون در حال حرکت اند؛ اما سیاست مداران ما به راحتی کسانی را به خارج از کشور می فرستادند تا کپی برداری کنند و الگوی را به داخل کشور بیاورند. سپس آن الگو را عملی می ساختند و به آن فخر می کردند. عده ای معتقدند هیچ شکی نیست که توسعه یافتگی، یعنی راهی که غرب پیش بینی کرده و خودش آن را پیموده است، همان راهی است که ما هم باید طی کنیم، اما توسعه چیست که ما اینقدر به آن حساسیم و در برابرش موضع می گیریم و انگار از آن می ترسیم؟ توسعه، مفهومی صرفأ اقتصادی نیست . اقتصاد فقط شأنی از شئون دوران مدرن است. انسان مدرن است که این اقتصاد را تولید می کند: اقتصادی معطوف به تمتع و لذت. بعد همه چیز را بر همین مبنا، معنا می کند. آنچه از نظر او اصالت دارد، لذت است. بشر مدرن کاملا معطوف به اهداف مادی است؛ معطوف به بعدی از وجود خودش، یعنی غریزه و شهوت است. این را خدا در وجود انسان قرار داده است؛ ولی این روح قرار است حیات او را در دنیا حفظ کند، نه اینکه کل حیاتش در آن خلاصه شود. روح شهوت در انسان وجود دارد تا بتواند در دنیا تولید نسل کند و زندگی بشری ادامه یابد. این بخش در وجود بشر مدرن که مفهوم توسعه و اقتصاد معطوف به تمتع را تولید می کند، مبنا قرار می گیرد. منظور از اصالت لذت، آن است که همه چیز بر اساس لذت ارزش گذاری شود.
شناسنامه کتاب
نویسنده: وحید یامین پور
ناشر: دفتر نشر معارف
تعداد صفحات: 260
نوع جلد: شومیز
قطع: رقعی
شابک: 9786004412209
قیمت چاپ بیست و یکم: 35,000 تومان
جدیدترین کتابهای معرفی شده
- کتاب جرقه ای در شب اثر فاطمه (تینا) نیک خاکیان
- کتاب پروانه در آتش اثر محمدرضا کمالی
- کتاب گلنسا اثر فاطمه (تینا) نیک خاکیان
- کتاب راز داوینچی اثر دن براون
- کتاب موکل خطرناک اثر جان گریشام
- کتاب بیگانه اثر استیون کینگ
- کتاب درون آب اثر پائولا هاوکینز
- کتاب به هیچ کس نگو اثر هارلن کوبن
- کتاب مخمصه اثر هارلن کوبن
- کتاب یک بار فریبم بدهی اثر هارلن کوبن
آخرین نویسندگان معرفی شده
- محمدرضا کمالی« اطلاعاتی از نویسنده در دسترس نیست. ...»
- فاطمه (تینا) نیک خاکیان« فاطمه (تینا) نیک خاکیان در سال 1367 متولد گردید. وی از سال 1395 کار نویسندگی را شروع کرد.
اولین کتاب وی با عنوان جرقه ای در شب در نیمه اول سال 14 ...» - محمد قصاع« محمد قصاع متولد سال 1343 تهران و کارشناس مخابرات دریایی است . او کار ترجمه را از سال 1367 با ترجمه کتاب های علمی تخیلی شروع کرده است. مجموعه های «اسپا ...»
- بهزاد رحمتی« بهزاد رحمتی مترجم ایرانی است. او دانش آموختهی حوزهی آموزش و سیاست است.
ترجمهها:
طلای خدایان اثر اریک فون دانیکن
۲۷ چهرهی مردان ا ...» - سیامک دل آرا« سیامک دل آرا مترجم ایرانی، متولد ۱۳۵۳ تهران فارغ التحصیل مترجمی زبان انگلیسی است. وی ترجمه رمان «مرد ناشناس» از المور لئونارد و «پرده حائل» از یان م ...»